Lezingen zijn op Zondag van 10.30 - 13.00 in Laren

Komende Lezingen

Eric Huysmans – “Tijdloze Wijsheid, de huidige wereldsituatie en 2025” 

In de lezing geeft drs. Eric Huysmans een samenvatting van de hogere en tijdoverstijgende wijsheden van Meester Djwhal Khul, waarbij hij deze verbindt aan de huidige wereldgebeurtenissen en aan zijn eigen onderzoek en ervaringen op zijn levenspad. Djwhal Khul, een van de Meesters van de Spirituele Hiërarchie, gaf tussen 1875 en 1949 zijn kennis door via Helena Blavatsky en Alice Bailey door middel van mentale telepathie. Deze kennis is tijdloos omdat het wijsheid van alle tijden betreft, zelfs ouder dan de mensheid. Wat kunnen we, bij uitstek in ons bijzondere tijdsperiode, beter gebruiken dan tijd- en mensoverstijgende wijsheid?

Eric Huysmans is economisch geograaf, bedrijfskundige en esotericus. Na een carrière als consultant en bankier legt hij zich sinds 1999 toe op bewustzijnsontwikkeling in zijn praktijk Sensability. Hij gebruikt daarbij ondermeer verbonden ademhaling en zijn kennis van de Tijdloze Wijsheid. In 2019 heeft hij de College of Ageless Wisdom opgericht van waaruit hij lezingen, workshops en cursussen geeft en groepsmeditaties begeleidt. Dit is zijn vierde boek; op www.sensability.nl zijn vele artikelen te vinden.

Ganga Hoogendoorn – “Leven van Prana”

Met een kruidenierswinkel aan huis waren haar godvrezende ouders druk in de weer en was er niet veel aandacht voor de kinderen. Zowel Ganga als haar zusje bleven zoeken naar antwoorden over het hoe en waarom. Was het vroeger de stilte van de kerk, later vond ze het in de yoga. Ze ging zich er in bekwamen en belandde in India. Daar kreeg ze haar naam “Ganga”, riviergodin van de Ganges, vrij vertaald “Godin van de stroom des levens”. Sinds ze deze naam draagt, ervaart ze de werking ervan. En het is ook de stilte die haar het pad van transformatieve Yoga heeft aangereikt, waarbij voortdurende zelf-onderzoek essentieel is.
Ganga geeft regelmatig cursussen en lezingen in het land en runt haar eigen Yoga Retreat Centre in Leur.

Jaap Hiddinga – “Esoterische en wereldse ontwikkelingen”

Deze lezing is alleen online beschikbaar.
Vanaf zijn prille jeugd heeft Jaap Hiddinga de gave om uit zijn lichaam te kunnen treden en geestelijke werelden binnen te gaan. De visioenen die hij tijdens deze uittredingen heeft kan hij zich bewust herinneren en daardoor gedetailleerd beschrijven. Op zijn ‘reizen’ door deze werelden ervaart de auteur hoe perfect alles op elkaar is afgestemd en hoe liefdevol alle ontwikkelingen en evolutieprocessen in de schepping worden begeleid.

Robert S. Persaud – “Zielgeboorte vanuit Gnostisch Perspectief”

Robert S. Persaud (1956) is al in zijn vroege jeugd thuis omringd geweest met mystiek en gnosis.  Na een langdurig verblijf in Suriname keert hij terug naar Nederland, zijn geboorteland en legt zich toe op de ayurvedische geneeskunde. Al wordt hij praktijkhoudend, de mystiek kan hij niet loslaten. Zijn zoektocht brengt hem tot de visie dat elk geloof, elke levensfilosofie hun gedachtegoed hebben uit één en dezelfde bron, echter de vorm is steeds anders. Van zijn hand zijn de boeken “Gnosis” en enkele ayurveda boeken, waarvan “Handboek Ayurveda” de meest bekende is. Later heeft hij zich bekwaamd in de Nederlandse rechtsgeleerdheid en Cultuurwetenschappen. Hij is docent, veelgevraagd in de wereld van de Ayurveda en een bevlogen spreker in de gnostiek. Momenteel runt hij een eigen ayurveda centrum in Druten.

Servaas Klute Afbeelding

Servaas Klute

Scroll naar boven