Zondag 23 juni 2024

10.30 - 13.00 in Laren

Eric Huysmans - "Tijdloze Wijsheid, de huidige wereldsituatie en 2025"

“Tijdloze Wijsheid, de huidige wereldsituatie en 2025” 

In de lezing geeft drs. Eric Huysmans een samenvatting van de hogere en tijdoverstijgende wijsheden van Meester Djwhal Khul, waarbij hij deze verbindt aan de huidige wereldgebeurtenissen en aan zijn eigen onderzoek en ervaringen op zijn levenspad. Djwhal Khul, een van de Meesters van de Spirituele Hiërarchie, gaf tussen 1875 en 1949 zijn kennis door via Helena Blavatsky en Alice Bailey door middel van mentale telepathie. Deze kennis is tijdloos omdat het wijsheid van alle tijden betreft, zelfs ouder dan de mensheid. Wat kunnen we, bij uitstek in ons bijzondere tijdsperiode, beter gebruiken dan tijd- en mensoverstijgende wijsheid?

De lezing en het gelijknamige boek geven een samenvatting van de leringen van Djwhal Khul en verbinden deze aan het heden. Het is een interessant boek voor zowel de spirituele zoeker, die zijn kennis serieus wil verdiepen als voor de gevorderde esoterische student of discipel. Het eerste deel geeft antwoorden op de grote levensvragen, onze lange ontwikkelingstocht als bewustzijnsvonken of monaden, de paden van discipelschap en inwijding, en de samenstelling en taken van de Spirituele Hiërarchie. Het tweede deel verbindt de Tijdloze Wijsheid aan de huidige wereldgebeurtenissen en belicht de inwijdende functie van de zogenaamde Coronation. De lezer wordt daarbij opgeroepen tot actie om bij te dragen aan het verdrijven van het wereldprobleem van glamour of begoocheling in de laatste jaren naar het belangrijke jaar 2025. In dat jaar neemt de Spirituele Hiërarchie een beslissing die een grote ommekeer kan inleiden. Deze beslissing is afhankelijk van ons. Wat wordt er van ons gevraagd en welke hulpmiddelen en esoterische wetenschappen (waaronder de Esoterische Astrologie waarop ook wordt ingegaan) staan ons daarbij ter beschikking? Is er in 2025 voldoende zicht op juiste menselijke relaties? Erkent een voldoende deel van de mensheid het bestaan van de ziel, de Meesters en het Plan? Is het Christusbewustzijn voldoende ingedaald in de harten van de mensen? En doen de discipelen hun noodzakelijke groepswerk om het pad te effenen voor de Meesters, waardoor een heel ander leiderschap op aarde kan en zal ontstaan? Voor de pauze begeleidt hij ook een diepe meditatie met afstemming op de Meesters en hogere bewustzijnsvormen (zon, planeten, zodiac)

Eric Huysmans is economisch geograaf, bedrijfskundige en esotericus. Na een carrière als consultant en bankier legt hij zich sinds 1999 toe op bewustzijnsontwikkeling in zijn praktijk Sensability. Hij gebruikt daarbij ondermeer verbonden ademhaling en zijn kennis van de Tijdloze Wijsheid. In 2019 heeft hij de College of Ageless Wisdom opgericht van waaruit hij lezingen, workshops en cursussen geeft en groepsmeditaties begeleidt. Dit is zijn vierde boek; op www.sensability.nl zijn vele artikelen te vinden.

Deelnemen?

Klik hier voor Lezing in de zaal € 15.00

Klik hier voor On Line Deelname € 15.00

Klik hier voor Aanmelden en betalen aan kassa

 
Eric Huysmans

Eric Huysmans

Scroll naar boven